Корпа

0

Korpa je prazna

24 мај Blog

Hijaluronska Kiselina: Tvoj saveznik u borbi protiv starenja

Biljana Obradovic kozmetika
Foto: Ilija Ristić

Danas želim da podelim sa vama jednu od najvećih tajni očuvanja mladolikog izgleda kože – hijaluronsku kiselinu. Sigurno ste već čuli za ovaj čudesni sastojak, ali dozvolite mi da vam otkrijem zašto je on toliko važan za vašu kožu.

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak koji se nalazi u našoj koži, a njena uloga je izuzetno važna. Ona deluje kao prirodni hidratant, zadržavajući vlagu u koži i čineći je hidriranom i zdravom. Ali to nije sve! Hijaluronska kiselina takođe podstiče proizvodnju kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom. Zato nije iznenađujuće što  mnogi dermatolozi preporučuju proizvode koji sadrže ovaj moćni sastojak.

A sada verovatno pitate kako možete koristiti hijaluronsku kiselinu u svojoj svakodnevnoj rutini nege kože. Pa, prvo što treba da uradite jeste da pronađete kvalitetan serum ili kremu koji sadrži hijaluronsku kiselinu. Zatim, nakon čišćenja lica, nanesite proizvod na kožu i lagano umasirajte. To možete raditi ujutru i uveče, pre nanošenja ostalih proizvoda za negu kože. Na taj način, iskoristićete sve prednosti hijaluronske kiseline i osetićete neverovatnu razliku u teksturi i izgledu vaše kože.

Dakle, nemojte zaboraviti da uključite hijaluronsku kiselinu u svoju svakodnevnu rutinu nege kože i otkrijete sve čari ove čudesne supstance!

Photo: Ilija Ristić