Корпа

0

Korpa je prazna

24 мај Blog

Tajne efikasne zaštite od Sunca

Biljana Obradovic Kozmetika
Foto: Ilija Ristić

Važno je da posvetimo pažnju jednom od najvažnijih koraka u očuvanju zdravlja kože – zaštiti od Sunca. Kada je u pitanju očuvanje mladolikog izgleda i sprečavanje preranog starenja kože, kreme za zaštitu od Sunca su neizostavan deo svakodnevne rutine nege kože. Evo nekoliko tajni kako da pravilno koristite kreme za zaštitu od Sunca kako biste očuvali zdravlje i lepotu svoje kože.

Prvo i najvažnije pravilo je redovno korišćenje kreme za zaštitu od sunca, čak i kada je oblačno napolju ili kada ne planirate dugo boraviti na Suncu. UVA i UVB zraci mogu izazvati oštećenja kože i prerano starenje, zato je važno da se zaštitite čak i kada izlazite na kratko.

Kada birate kremu za zaštitu od Sunca, obratite pažnju na SPF faktor. Preporučuje se korišćenje krema sa SPF faktorom od barem 30, posebno tokom letnjih meseci kada je sunčeva svetlost najjača. Nanesite kremu za zaštitu od sunca 15-30 minuta pre izlaska napolje kako bi imala dovoljno vremena da se upije i formira zaštitni sloj na koži.

Ne zaboravite da redovno obnavljate zaštitni sloj kreme za zaštitu od Sunca, posebno ako provodite dugo vreme napolju ili ako se znojite. Preporučuje se nanošenje kreme svaka dva sata ili češće ako je potrebno.

Zapamtite, zaštita od Sunca je ključna ne samo za sprečavanje opekotina već i za očuvanje zdravlja kože i sprečavanje preranog starenja. Uz pravilnu upotrebu krema za zaštitu od Sunca i pažljivu negu kože, možete uživati u bezbrižnom boravku na Suncu i očuvati lepotu svoje kože dugi niz godina.

Sada kada znate Biljanine tajne efikasne zaštite od Sunca, ne zaboravite da primenite ove savete u svojoj svakodnevnoj rutini nege kože i uživate u zdravoj i lepoj koži tokom cele godine.

Photo: Ilija Ristić